5 dages compassion retreat

Retreat i Andalusien, Spanien

Compassion -en sund og bæredygtig måde at være i verden på

  Tid: 21.-26. april 2025

  Sted: Garden of Lemons, Granada – Andalusien, Spanien

  Pris: fra 9.600 kr. pr person

  Pris for kost/logi til pårørende, der ikke deltager i kurset: fra 6.100 kr.

  Kurset henvender sig til alle, der arbejder med mennesker- som ansat, selvstændig eller leder, eller som er nysgerrige efter, at få ny viden og indsigt, og er åbne for at praktisere.

  Dagene er efter introduktion og oplæg planlagt med praksis med varierede øvelser og refleksioner, både individuelt og i små grupper.

  Det gør teorien levende og ”mærkbar”.

  Deltagerne oplever, hvordan ro, tid til fordybelse og sansning påvirker os.

  Ved at være i hjernens beroligende system, får vi kontakt til nye veje og dybere refleksioner, hvor alternativer og løsninger viser sig. Det styrker vores evne til at lede både andre og os selv.

  Der arbejdes ud fra et holistisk menneskesyn, hvor bevidsthed viser sig både i vores tanker, følelser, krop og i forhold til det at være en del at noget ”større”.

  At åbne porten til Garden of Lemons er som at træde ind i en oase af overvældende skønhed og fred

  Garden of Lemons danner en ramme om indsigt, fordybelse og kreativitet. Her vil du finde ro og inspiration i stedets arkitektur og haveanlæg og i det omkringliggende vidunderlige landskab.

  Fincaen ligger på en sydvendt skråning i Valle de Lecrín – ”glædens dal” syd for Granada. En stor citrus-, avocado og frugt-plantage blandet med 120 år gamle oliventræer.

  Compassion er en bæredygtig strategi -både i vores eget liv og i vores relationer. Og det bedste af alt?

  Det kan trænes.

  På dette retreat får du de bedste betingelser for at komme tættere på, hvad det er du ønsker, drømmer om og måske længes efter.  Både i dit eget liv, og i dine relationer privat og arbejdsmæssigt.

  Du bliver bedre til at se, mærke og vælge veje til balance, trivsel og glæde.

  Det indebærer at vi også kan rumme det vanskelige.

  Compassion – eller fælles medmenneskelighed, nærvær og venlighed – er at kunne rumme og have et dybfølt ønske om at lindre modgang og lidelse i andres og eget liv.

  Det er en afgørende evne for alle – ikke mindst for ledere eller professionelle, der arbejder med mennesker.

  I løbet af de enkelte dage er der en kort teoretisk indføring i den nyere viden om, hvad der sker i hjernen neuropsykologisk og neurofysiologisk, hvor vi beskæftiger os med begreberne – empati og compassion/self-compassion og fælles medmenneskelighed. Hjernen har stor plasticitet, så det vi bliver opmærksomme på og kultiverer, udfolder sig. Vi kan så at sige designe vores hjerner, efter det vi ønsker.

  Use it or loose it!

  Der vil være ”siesta” midt på dagen – med tid til læsning, ro, afslapning og refleksion.  Samling om eftermiddagen med korte oplæg og ”høst”.

  Jeg er Grethe Harbo, læge og lægefaglig coach

  For mig – og sikkert også for dig – skete der det, at jeg stirrede mig blind på at tage mig af patienters og mange andres behov først. Indtil jeg en dag selv blev syg af stress og endte som patient.

  Jeg har selv mærket forandringen at gå fra en presset hverdag til mere ro og rummelighed. Og jeg vil gerne lære dig at gøre det samme.

  At støtte, vejlede og genopbygge, så du kan finde ind til mere ro, balance, klarhed og styrke i dit lægeliv – og blive den læge, du gerne vil være.

  Jeg glæder mig til at høre fra dig – og til at hjælpe dig med at genfinde glæden ved at være læge.

  De bedste kollegiale-hilsner
  Grethe Harbo

  Din investering

  9.600 kr. pr. person for et 5-dage retreat i Garden of Lemons, Granada – Andalusien, Spanien