Stressede læger mødes anonymt bag en skærm

af | 8. marts 2020

Jeg var skeptisk på forhånd. Kan man tale med kolleger om stress uden at sidde sammen? Gemt bag en skærm?

Ja! Det fungerer endda fint. Anonymiteten er måske endda en stor fordel.

Mit første webinar for stressede læger –  med titlen ”Fra overlever til hel læge – med overskud og glæde” forløb langt bedre end ventet.

Mange kolleger tog godt imod mit tilbud om at lytte til mine personlige erfaringer. Om at være stresset læge – og ende med igen at have overskud og genfinde arbejdsglæden.

Det glæder mig, at så mange ville være med.

Først opfattede jeg det nemlig selv som lidt for underligt – at dele så sårbare refleksioner ved at stå hjemme, mens mine tilhørere sidder forskellige steder i verden og lytter/kigger med via skærm.

Jeg har skiftet mening om sådanne webinarer!

Fordelen er jo blandt andet, at man kan være publikum til mit online foredrag om stressede læger – uden at skulle rejse og finde parkeringsplads. Helt anonymt endda. Og uden at afsløre for kolleger, at man måske er stresset.

Mine tilhørere var endda med hele vejen. Det er jeg meget taknemmelig og glad for. Og jeg tillader mig at konkludere, at emnet læger og stress er så vigtigt for mange af mine kolleger, som jeg fornemmede.

Reserver plads på webinar

Man behøver ikke være i rum sammen

Som læge er jeg vant til og fortrolig med at sidde tæt på patienten – når jeg lytter, undersøger, behandler og informerer.

Når jeg arbejder med og coacher stressede mennesker, er det også vigtigt, at vi er i samme rum. For at være helt nærværende. For opmærksomt at følge den anden. Se, høre, lytte og sanse.

Overraskende nok fungerer det rigtig fint at tale om emnet til mange – selvom vi hver især er gemt bag en skærm og ikke kan se hinanden.

Foredraget foregår med dias på skærmen. Stemningsbilleder uden ret meget tekst. Min fortælling og tale er det vigtigste.

Og naturligvis skal det være nærværende – og ikke som et oplæg med en masse informationer, så man bliver helt overvældet af fakta.

Den personlige historie om en stresset læge

Webinaret handler om min personlige stress-historie. Og jeg har fokus på at formidle, hvordan man som stresset læge kan komme fra det man står i – til dét man ønsker i stedet.

Og det er faktisk en meget rar fornemmelse at vide, at der sidder mennesker der”bag skærmen”. At jeg – på trods af skærmen mellem os – kan connecte med dem. På en meget stærkere måde, end jeg havde forestillet mig.

Jeg tænker, om det er som blinde, der hører mere?

Måske fungerer det fint, fordi man ikke bliver forstyrret – ikke behøver forholde sig til andres ansigtsudtryk, fumlen med mobiltelefon eller andet.

Min debut som webinar-holder var kort sagt meget positiv. Det har givet mig mange tanker efterfølgende. Og jeg har fået så meget mod på metoden, at jeg har besluttet at gentage webinaret.

Har du lyst til at være med, lytte derhjemme og deltage helt anonymt, er der en chance igen.

Du skal bare finde 5 kvarter – så kan du blive inspireret til at tage vare på din arbejdsglæde, dit overskud og din trivsel som læge. Nu og forhåbentlig mange år frem.

Inviter en kollega med

Og du er naturligvis velkommen til at tage en stresset eller presset kollega under armen og invitere vedkommende med. Man kan deltage hjemme fra egen stue, fra kontoret, på togtur – og der er bestemt intet i vejen for at være flere, der sidder sammen ved skærmen, når webinaret foregår.

Du kan tilmelde dig webinaret indtil 17. Marts 2020 kl. 12

Reserver plads på webinar